Ελληνικο Και Ξενο Μουσικο Σεργιανι...

Ελληνικο Και Ξενο Μουσικο Σεργιανι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΜΟΥ...

ImageChef Custom Images ImageChef Custom Images

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: http://www.sergianitime.gr/

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 21:00-23:00 Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ...


ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 23:00-03:00 Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ...

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 18:00-20:00 Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΟΠ...

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 19:00-21:00 Η ΕΚΠΟΜΠΗ TRAVELLING THROUGH THE DARK ΜΕ ROCK-METAL...

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 17:00-19:00 Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ....

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more Create your own banner at mybannermaker.com!

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Πάριος Γιάννης - Βιογραφικό



Ο Γιάννης Πάριος παρουσιάστηκε στο τραγούδι το 1969. Τότε κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτή η φωνή θα γινότανε η έκφραση της λέξης "αγάπη" και πως θα έσπαγε κάθε φράγμα πωλήσεων σε δίσκους.
Σήμερα ο Γιάννης Πάριος είναι ο τραγουδιστής με τις πιο πολλές χιλιάδες δίσκους σε πωλήσεις (όλοι σχεδόν οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι) και αυτό είναι μία συνεχής ανοδική πραγματικότητα.
Ο Πάριος γεννήθηκε το 1946 σ\' ένα κυκλαδίτικο νησί, την Πάρο. Πάντα λέει ότι το "πιο αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο" (και έχει πάει σε όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου δίνοντας κονσέρτα) "Είναι η Πάρος". Έτσι από την αγάπη του γι\' αυτό το νησί, το όνομά του έγινε Πάριος.
Αν προσπαθήσει λοιπόν κάποιος να αναλύσει το "φαινόμενο Πάριος" για την μεγάλη απήχηση που έχει στον κόσμο και για εκατοντάδες χιλιάδων πωλήσεις δίσκων ίσως να μην δυσκολευτεί να διαπιστώσει ότι όλα αυτά οφείλονται στη διαρκή ανησυχία του Πάριου, να βρίσκει στίχους και μουσική που να εξελίσσουν αυτόν προσωπικά σαν άνθρωπο, την τέχνη του και ακόμα τα τραγούδια του αυτά να μπορούν να υπάρχουν μέσα στο χρόνο. Οι περισσότερες ώρες του είναι δουλειά και μάλιστα με πολύ αφοσίωση και σεβασμό στη δουλειά.
Έτσι λοιπόν το μεγάλο του ταλέντο σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι οι λόγοι που ο Πάριος κατάφερε να οριοθετήσει το ερωτικό τραγούδι που αναγνωρίστηκε πλατιά, να τραγουδιέται απ\' όλους και η δημοτικότητα του συνεχώς να αυξάνεται. Και είναι ο Πάριος από τους λίγους τραγουδιστές που δεν χρειάζεται την τρέχουσα δισκογραφική επιτυχία του για να υπάρχουν τα τραγούδια του στα χείλη μας.
Ένα από τα μεγάλα πιστεύω του Πάριου γύρω από το τραγούδι είναι κι αυτό: Το τραγούδι όπου κι αν γεννηθεί όπου κι αν υπάρξει (Γαλλία, Ιταλία κλπ) ανήκει σε όλο τον κόσμο (γιατί αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης της μουσικής: η μουσική δεν έχει σύνορα). Μ\' αυτό λοιπόν το πιστεύω ο Γιάννης Πάριος γίνεται ο πρώτος Έλληνας τραγουδιστής που ηχογραφεί το 1976 το τραγούδι του Alain Barriere "Tu t\' en vas" με ελληνικούς στίχους (Τώρα πια). Το τραγούδι σημειώνει μεγάλη επιτυχία πρωτόγνωρη επιτυχία για εκείνα τα χρόνια- αλλά γίνεται και η αρχή ώστε η "ξένη" μελωδία να τραγουδιέται στην Ελλάδα από τους περισσότερους Έλληνες.
Ο Γιάννης Πάριος γράφει μόνος του στίχους πολλές φορές και μουσική και δεν είναι λίγες οι φορές που τραγούδια του έχουν μεταφραστεί και ερμηνευτεί σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Έτσι λοιπόν, ο Πάριος ξεκινώντας από την Ελλάδα, τραγούδησε στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και πήρε μέρος σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με πολύ μεγάλη ακροαματικότητα.

Τον Οκτώβριο του 2009 ο Γιάννης Πάριος πρωτοπορεί και παρουσιάζει την καινούργια του δισκογραφική δουλειά μέσα στο κυριακάτικο φύλλο γνωστής εφημερίδας. Την επόμενη ημέρα το άλμπουμ κυκλοφόρησε και στα δισκοπωλεία. Τίτλος της είναι "Συμπέρασμα Ένα..." και το άλμπουμ υπογράφει στιχουργικά ο ίδιος, ενώ μουσικά ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. Τα πρώτα κομμάτια που ξεχώρισαν μέσα από αυτή τη δουλειά είναι το "Ολοκαύτωμα" και το "Μη Με Ρωτάς".
Τον Δεκέμβριο του 2010 ο Γιάννης Πάριος παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική με τον τίτλο "Τα Κομμάτια Της Ψυχής Μου". Δεκατέσσερα τραγούδια περιλαμβάνει η δουλέιά αυτή ανάμεσα στα οποία είναι και ένα ντουέτο με τον Σταμάτη Γονίδη. Στο συγκεκριμένο κομμάτι τη μουσική υπογράφει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος ενώ σε όλα τα άλλα ο Γιάννης Πάριος. Οι στίχοι είναι σε όλα τα κομμάτια του Γιάννη Πάριου.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

 
Ο Γιάννης Πάριος γεννήθηκε το 1946 στην Πάρο. Ο Γιάννης, ο μικρότερος γιός της της πολύτεκνης (Γιάννης, Γεωργία, Ελένη, Αννα, Νίκος) οικογένειας του Χαράλαμπου Βαρθακούρη και της Μαρουσώς, τελειώνοντας το Γυμνάσιο αποφασίζει να εγκαταλείψει την Πάρο, το νησί που τόσο λάτρεψε και λατρεύει, και να εγκατασταθεί στην Αθήνα για σπουδές στην Ιατρική. Μαζί του όμως παίρνει σαν ανάμνηση το όνομα της Πάρου και το κάνει επώνυμό του. Γιάννης Πάριος.
Προκειμένου να βγάζει τα προς το ζειν, ο Γιάννης Πάριος πιάνει δουλειά στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου "Σαρωνίς", απέναντι από το νυχτερινό κέντρο "Νεράιδα". Εκείνη την εποχή η "Νεράιδα" φιλοξενούσε δύο μεγάλα ονόματα, τον Γιάννη Βογιατζή και την Τζένη Βάνου.
Ο μαέστρος του μαγαζιού, ο Κώστας Κλάββας, τύχαινε να μένει απέναντι, στο ξενοδοχείο που έμενε ο μικρός Γιάννης. Μοιραία γνωρίστηκε μαζί του και τον επόμενο χειμώνα ο Γιάννης Πάριος ξεκινά μαθήμα στη μουσική σχολή του Κλάββα.
Καθηγητής στην ίδια σχολή ήταν και ο Γιώργος Κατσαρός. Μια μέρα άκουσε τον Γιάννη Πάριο και του είπε να πάει από το σπίτι του να κουβεντιάσουν. Τα λίγα χρήματα που είχε τότε ο Γιάννης Πάριος, μοναχά ένα δίφραγκο, τον ανάγκασαν να πάει στο σπίτι του Γιώργου Κατσαρού με τα πόδια. Από την Πλατεία Αμερικής στο Εδέμ. Το δίφραγκο το κράτησε για την επιστροφή.
Στο σπίτι του Γιώργου Κατσαρού ο Γιάννης Πάριος συναντήθηκε με δύο μεγάλες μορφές της ελληνικής μουσικής. Τον Πυθαγόρα και τον Απόστολο Καλδάρα. Η γνωριμίες αυτές βοήθησαν τον μικρό τότε Γιάννη Πάριο να κάνει τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι.
Λίγες μέρες πριν αρχίσει να τραγουδάει στην boite "Odeon", ένα χαρτί έδωσε παράταση στα νεανικά του όνειρα. Ήταν το χαρτί του στρατού που τον καλούσε να υπηρετήσει την πατρίδα.
Απολυόμενος από το στρατό, ο Γιάννης τραγουδά στην "Κατακόμβη" στην Πλάκα. Το νυχτοκάματο τότε δεν ξεπερνούσε τις 25 δραχμές την βραδιά. Επόμενος σταθμός της καριέρας του Πάριου ήταν τα "Ταβάνια" και ακολούθως η "Νεράιδα".
Έτσι πέρασε λοιπόν η εποχή πριν το τέλος της δεκαετίας του ΄70, ηχογραφώντας 45άρια δισκάκια με τραγούδια του Καλδάρα, του Κουγιουμτζή κ.α.
Εκείνη την εποχή προκύπτει και η γνωριμία με τον Γιώργο Μητσάκη. Ο Μητσάκης εμπιστεύεται τον Γιάννη Πάριο και του βγάζει τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο "Της Μοίρας το Παιχνίδι". Ένας δίσκος που συστήνει έναν μελωδικό τραγουδιστή, που μέσα από την ερμηνεία του μετατρέπει τον αντρικό καημό σε λύπη. Αυτό το χαρακτηριστικό έκανε το Γιάννη Πάριο πρωτοποριακό για την εποχή του και τον εκφραστή των συναισθημάτων μιας Ελλάδας που θεωρείτο ήδη αστικοποιημένη.
Στη συνέχεια κυκλοφορεί με τους δίσκους "Πετροβολούσα τη ζωή μου", "Ράκος", "Με συγχωρείς καρδούλα μου", "Δυο αγάπες" και άλλους.
Το 1972 ο Γιάννης Πάριος γνωρίζει την Ντίνα Μαρκοπούλου και παντρεύονται. Κάνουν δύο παιδιά, τον Χάρη και τον Θανάση.
Το 1974 βρίσκει τον Γιάννη Πάριο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στον Γιώργο Νταλάρα, τον Στράτο Διονυσίου, την Χαρούλα Αλεξίου και την Δήμητρα Γαλάνη. Τέσσερις χειμώνες πέρασαν οι τέσσερίς τους, στα "Δειλινά".
Τρία χρόνια αργότερα, έρχεται η στιγμή να κάνει ο Γιάννης Πάριος την πρώτη του μεγάλη επιτυχία, το "Τώρα Πιά". Διασκευή ενός γαλλικού τραγουδιού του Alain Barriere, το "Tu t\'en vas". Ένας δίσκος με τεράστια απήχηση και με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 240.000. Η συγκεκριμένη δουλειά φανέρωσε ακόμα καλύτερα την δημιουργία ενός νέου μουσικού ρεύματος που έφερε μαζί του ο Γιάννης Πάριος, αυτό της συνένωσης του λαϊκού χρώματος με τα μελωδικά στοιχεία της γαλλικής μουσικής.
Αξιοσημείωτες υπήρξαν και οι συνεργασίες του εκείνη τη δεκαετία με τον Λοΐζο, τον Κουγιουμτζή και τον Σπανό.
Η δεκαετία του ΄80 ξεκινά για τον Γιάννη Πάριο με έναν δίσκο που συνέδεσε τον Έλληνα με τις κομμένες ρίζες του. Τα Νησιώτικα, το 1982.
Συνεχίζεται με ιστορικούς δίσκους όπως το "Πιο καλή η μοναξιά" (1984) , τη συνεργασία του με τον Σ. Ξαρχάκο (Ξαρχάκος/Πάριος 1986) , "Τα ερωτικά του ΄50" (1988) , αλλά και τον μαγικό δίσκο του 1989, "Η Παράσταση Αρχίζει". Ένας ζωντανός δίσκος ηχογραφημένος στο ΡΕΞ της Θεσσαλονίκης, από τις παραστάσεις που έδωσαν εκείνο το χειμώνα εκεί ο Γιάννης Πάριος, η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη.
Η δεκαετία τελειώνει με τη συνεργασία του με τον Μάριο Τόκα στους δίσκους "Σαν τρελό φορτηγό" (1989) και "Κι εγώ μαζί σου" (1990). Ο Γιάννης Πάριος θεωρείται από όλους πλέον, ο σημαντικότερος ερωτικός τραγουδιστής.
Έτσι ο Γιάννης Πάριος μπαίνει στην τρίτη δεκαετία της παρουσίας του στο χώρο του τραγουδιού. Συνεργάζεται με τον Σταμάτη Σπανουδάκη στον δίσκο "Επαφή" (1992), ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφορεί τα "Νησιώτικα 2". Το 1994 κυκλοφορεί ο "Βίος Ερωτικός" που περιλαμβάνει τραγούδια γραμμένα από τον ίδιο τον Γιάννη Πάριο, τα οποία είχαν ερμηνευθεί στο παρελθόν από άλλες σπουδαίες φωνές.
Το 1995 προκύπτει η δισκογραφική συνεύρεση με τον γιό του, τον Χάρη Βαρθακούρη, ενώ η δεκαετία κλείνει με μια συλλεκτική κασετίνα με τίτλο "Πάριος ΄Ερωτας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου